Wat zijn de kosten van rijlessen?

Gemiddelde kosten van rijlessen

Zoals je waarschijnlijk al weet is het halen van een rijbewijs niet goedkoop. Het is een hele investering die je weloverwogen moet maken. Natuurlijk krijg je er een hoop voor terug. Een rijbewijs biedt jou namelijk een stuk vrijheid. Het is niet makkelijk om de kosten van de rijlessen precies uiteen te zetten. In dit artikel proberen wij je hier in ieder geval een  beter beeld van te geven. 

Kosten van de rijlessen

De kosten van de rijlessen nemen het grootste deel van de totale kosten in beslag. 

Iedere rijschool hanteert eigen prijzen voor het volgen van een rijles. Hierdoor zal de prijs per rijschool dus verschillen. Prijzen kunnen ook per regio verschillen. In de ene regio is het nu eenmaal goedkoper of duurder dan in een andere regio. 

Wij hanteren een losse lesprijs van €65,00. Daar staat tegenover dat wij startpakketten aanbieden die voordeliger zijn. In de startpakketten is de lesprijs €63,-.Het kan lastig zijn om een pakket te kiezen. Wij geven jou na je eerste les een advies, maar dat blijft natuurlijk een schatting. Een rijopleiding blijft maatwerk. 

Naast de rijlessen en het praktijk examen dien je ook een theorie examen af te leggen. De kosten hiervoor bedragen €48,-. Via onze app kun je altijd en overal makkelijk je theorie leren! 

 

Bijkomende kosten

Veel mensen vergeten dat naar de kosten van rijlessen en het praktijkexamen er nog extra kosten bij (kunnen) komen kijken. Die leg ik hier voor jullie uit. 

·      Tussentijdse toets. De tussentijdse toets is niet verplicht, wij raden hem daarentegen wel aan. Wanneer je deze haalt krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen en krijg je tips die voor jou relevant zijn voor het examen. Daarnaast is de tussentijdse toets bijna identiek aan het examen. Zo ben je dus al beter voorbereid en neemt het vaak een stukje zenuwen weg. 

·      Voor het aanvragen van je rijbewijs moet je ook kosten betalen. Die kosten verschillen per gemeente, maar zijn €51,10 in de gemeente Kampen (2024). Vergeet ook niet dat je hier pasfoto’s voor nodig hebt. 

·      Tot slot moet je ook nog een gezondheidsverklaring invullen. De kosten hiervoor zijn €45,50. Die kosten betaal je direct aan het CBR. 

Wil jij graag jouw rijbewijs halen bij een rijschool in Kampen? Dan ben je bij van ’t Oever Rijopleiding aan het juiste adres. Wij helpen jou graag om veilig het verkeer in te gaan. 

Chat openen
Kunnen wij jou helpen?
Hallo!
Waar kunnen wij jou mee helpen?