Wanneer mag jij starten met rijlessen?

Vanaf welke leeftijd mag ik starten met rijlessen? 

Vanaf 16,5 jaar mag jij al starten met het volgen van rijlessen en vanaf 17 jaar mag je al praktijkexamen doen. Maar hoe zit dit nou precies? Dat gaan wij jou hier uitleggen. 

 

Waarom eerder je rijbewijs halen? 

2toDrive is ingevoerd zodat jij eerder kan starten met auto rijden onder begeleiding. Dit is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Op die manier doe jij namelijk al een jaar lang extra ervaring op! 

 

Theorie-examen al vanaf je 16e jaar 

Jouw avontuur kan al beginnen wanneer jij 16 jaar bent geworden. Vanaf dan mag je namelijk al beginnen met het behalen van het theorie-examen. Het is verstandig om hier ook op tijd mee te beginnen. 

Wanneer jij deze kennis al hebt, zal je zien dat jij bepaalde situaties en vaardigheden sneller onder de knie krijgt! 

Rijlessen vanaf 16,5 jaar 

Je mag dus beginnen met rijlessen wanneer jij 16,5 jaar bent. Vanaf die leeftijd mag je ook al de tussentijdse toets doen. Dan ben jij helemaal klaar om op examen te gaan wanneer je 17 jaar bent. 

Houd er wel even rekening mee dat je in het buitenland en de overzeese gebieden van Nederland pas vanaf je 18e mag autorijden.

 

Begeleid rijden vanaf 17 jaar

Heb jij je examen gehaald wanneer je 17 jaar bent? Dan mag je al onder begeleiding de weg op. Vroeger mocht je pas beginnen met rijlessen vanaf je 18e jaar. Dankzij 2toDrive kun je dus al eerder starten met rijlessen.

Wat houdt 2toDrive in? Dit betekent dat je onder begeleiding mag autorijden vanaf je 17e jaar tot je 18e jaar. Je hebt dus de mogelijkheid om een jaar lang zelfstandig maar begeleid auto te rijden. 

 

Begeleiderpas

Ben jij geslaagd voor je 18e? Dan moet jij deze twee punten nog even regelen voor je mag starten met begeleid rijden. 

·      Allereerst moet je een begeleiders pas aanvragen. Zolang je deze niet hebt, kun je geen rijbewijs aanvragen. 

·      Daarnaast mag jij zelf bepalen wie jouw begeleiders/coaches worden. Dit moet er minimaal 1 zijn en maximaal 5. Jouw begeleiders moeten zich hiervoor ook aanmelden. 

 

Op onze site vind je een pagina met meer informatie over 2toDrive. Op die pagina vind je de link die jij nodig hebt om de begeleiderspas aan te vragen en om jouw aangewezen personen aan te melden als coach! 

Via de knop onder dit bericht word je doorgestuurd naar deze pagina. 

 

Wil jij graag jouw rijbewijs halen bij een rijschool in Kampen? Dan ben je bij van ’t Oever Rijopleiding aan het juiste adres. Wij helpen jou graag om veilig het verkeer in te gaan. 

 

Chat openen
Kunnen wij jou helpen?
Hallo!
Waar kunnen wij jou mee helpen?