Mag je rijden met slippers aan?

Mag ik autorijden en slippers dragen? 

Het korte antwoord: Het rijden met slippers aan is niet verboden in Nederland.

Veiligheid in het verkeer gaat boven alles. Wanneer je slippers aan hebt is de kans groter op een ongeval. Je slipper kan namelijk vast komen te zitten achter het pedaal, daarnaast glijden je voeten ook eerder van de pedalen af. In de meeste gevallen gaat het natuurlijk goed, maar de kans dat er iets misgaat is met slipper veel groter. 

In Nederland is het dragen van slippers dus niet opgenomen in de wet. Het vertonen van gevaarlijk gedrag op de weg is dat wel. 

Het risico op een ongeluk is groter dan wanneer je goede schoenen aan hebt. Wanneer je anderen in gevaar brengt, loop je dus wel het risico om aansprakelijk te worden gesteld. 

Voorkom een auto-ongeluk en discussie met de verzekering en trek dus gewone schoenen aan.Wat als ik op vakantie ga?

In Nederland is met slippers rijden dus niet verboden. Wanneer je op vakantie gaat is het verstandig om dit van tevoren op te zoeken, omdat het in sommige landen wel verplicht is. 

Bijvoorbeeld in Spanje en Frankrijk kan je een grote boete krijgen voor het rijden met slippers.


 

Van ’t Oever Rijopleiding

Veiligheid in het verkeer vinden wij ontzettend belangrijk. Bereid je lessen goed voor en kom met goede schoenen naar je les. Wanneer jij met slippers aankomt zul je eerst weer terug moeten om van schoenen te wisselen.

Chat openen
Kunnen wij jou helpen?
Hallo!
Waar kunnen wij jou mee helpen?